FAQ Boomtoppers

kindercoaching boomtoppers den haag

Veelgestelde vragen over Boomtoppers

Voor wie is Boomtoppers geschikt?

Kinderen van 6 tot 12 die meer vertrouwen mogen ontwikkelen in wat ze doen en wie ze zijn. Vaak is er sprake van faalangsten, andere angsten, onzekerheden of een te laag zelfbeeld.

We doen altijd een intake om te kijken of Boomtoppers geschikt is. Er zijn gronden waarop Boomtoppers niet de meest geijkte weg is. Daar kijken we natuurlijk van te voren naar.

Soms staat de coaching op zichzelf. Soms is het goede aanvulling op een lopende behandeling.

Uit hoeveel sessies bestaat de coaching?

Dat hangt van de progressie en het plezier af. Gemiddeld tussen de 3 en 7 keer. We houden altijd een vinger aan de pols en zullen nooit langer (maar bij voorkeur ook niet korter) doorgaan dan nodig en nuttig is.

Waar is het?

We zij bezig met een aantal nieuwe plekken in Den Haag, maar tot die tijd hebben we een paar mooie plekken in het Scheveningse Bos.

Op welke tijden kan het?

Op dit moment doen we de coaching op dinsdagen en donderdagen.

Wat kost het en wordt het vergoed?

Een sessie duur drie kwartier en kost 65 euro. In principe wordt dit niet vergoed. De regels met verzekeraars en gemeenten zijn zo complex en veranderlijk dat we voor nu hebben besloten daar niet in mee te gaan.

Moet ik erbij zijn als ouder?

Behalve bij de oudersessie: nee. Je brengt en haalt je kind. Het werkt beter als ouders er niet bij zijn.

In veel gevallen vinden we het een goed idee om ook een sessie te doen met een of beide ouders erbij. De ouders gaan dan ook klimmen en coachen hun klimmende kind. Wat gebeurt er in de interactie? Wat zijn misschien manieren om het constructiever in te steken?

Wie geeft deze training?

De uitvoering van Boomtopper coaching is in handen van Hedde. In veel gevallen is er een directe samenwerking met een doorverwijzend psycholoog.

Op dit moment hebben we een heel fijne samenwerking met Buro Leerlingenhulp. Waar nodig houden we ruggespraak met de psycholoog en de psycholoog kan ook aanwezig zijn bij de intake.

Mijn kind is al onder behandeling. Kan dit ernaast?

Misschien, maar daarvoor overleggen we altijd eerst met de lopende behandelaar. Neem gerust contact op als je dit een goed idee lijkt.

Zijn jullie ook de Boomtoppers van de feestjes?

Ja. Onder de noemer Haagse Boomtoppers klimmen we ook recreatief. Die tak van Boomtoppers doet kinderfeestjes, teamuitjes en vrije klimevenementen. Dat wordt begeleidt door een ander team, hoewel Hedde ook nog wel eens een feestje meepakt 🙂

Haagse Boomtoppers zit alleen op Facebook. Klik klik…