FAQ Held

kinderen held psychologische training

Veelgestelde vragen over Held

Voor welke kinderen is deze training geschikt?

Kinderen van 8 t/m 12 die in hun dagelijkse leven last hebben van faalangst, andere angsten, onzekerheden of een te laag zelfbeeld. Voor we beginnen, kijken we altijd per persoon of de training wel geschikt is.

Je zou ook kunnen zeggen dat HELD voor iedereen geschikt is. Er zijn maar weinig kinderen (en volwassenen) die onbevangen nieuwe, spannende situaties aangaan.

De focus van HELD is uitgesproken positief. Natuurlijk hebben we oog voor de problemen die angsten en onzekerheden kunnen opleveren. We geloven alleen dat de beste oplossing daarvoor in stimulerende, opbouwende actie zit. En dus niet perse in het analyseren en uitpluizen van de problemen en haar oorzaken.

HELD gaat over persoonlijke groei en is zo opgezet dat iedereen zijn of haar eigen grenzen verkent en verlegt. Het moet heel gek lopen wil je geen baat hebben bij HELD.

Is het leuk voor kinderen?

Ja! Veel leuker dan HELD wordt het niet. Als kinderen niet staan te popelen om naar de training te gaan, hebben wij ons werk niet goed gedaan.

We vinden het superbelangrijk dat kinderen de training als prettig ervaren. Dat is niet alleen fijn, maar ook effectief. Wie met plezier leert, is gretiger om nieuwe dingen ook echt op te nemen en te gebruiken.

Bovendien hebben de kinderen zelf niet gevraagd om waar ze ook maar tegenaan lopen in het leven. Waarom zou het werken aan een oplossing dan ook nog eens saai of vervelend moeten zijn? Werken aan oplossingen moet leuk zijn!

Is het zowel leuk voor meisjes als jongens?

Zeker. In het ideale geval hebben we een groep met evenveel meisjes als jongens. Dat houdt elkaar mooi in evenwicht. De jongens doen stoer, de meisjes zijn stoer – dat is wat we vaak zien 😉

Hoe groot zijn de groepen?

Minimaal zes en maximaal acht kinderen. Er gaan twee begeleiders mee.

Waar en wanneer is de training?

Dat verschilt per plaats en periode, maar doorgaans door de week en na schooltijd (van 15:30-17:00). Op dit moment geven we de training in Den Haag en Heemstede. Neem vooral contact op om te kijken of er plek is en voor al je andere praktische vragen.

Hoe vaak is de training?

In Den Haag is er een open groep. Dat betekent dat we iedere week op pad gaan en er voortdurend nieuwe kinderen instromen. Hoe vaak iemand mee gaat, hangt af van de progressie, net als bij een gewone behandeling.

In Heemstede gaan we acht keer op pad met een vaste groep.

Wat kost de training?

In Den Haag betaal je 65 euro per training van 1,5 uur. In Heemstede betaal je 520 euro voor 8 trainingen van 1,5 uur.

Worden de kosten vergoed?

Nu nog niet. We houden van uitdagingen, maar de administratieve eisen vanuit verzekeraars en gemeenten gaan ons zelfs een brug te ver 🙂

Welke methodes gebruiken jullie?

De heldentraining gebruikt elementen uit een keur aan methodes en stromingen. Op deze pagina lees je meer over de methodes van Bureau Buitenlucht.