Hoe wij jou zien

Hoe wij jou zien

(We schreven dit ooit voor kinderen, maar is het heel anders voor volwassenen?)

Bijna iedereen die bij ons komt, heeft last van iets. Misschien vind je het spannend vrienden te maken. Misschien word je superzenuwachtig van proefwerken. Misschien is de nacht je vijand of heb je vreselijke gedachten over wat er allemaal mis kan gaan, met je ouders, de wereld, jezelf.

Wie vaak bang, onzeker of zenuwachtig is, kan daar een beetje in verstrikt raken. Op een gegeven moment ga je er op wachten en ja hoor, daar komt het al. Op slechte momenten lijkt het wel alsof je leven alleen nog maar bestaat uit de dingen die je moeilijk of spannend vindt. Wat een vervelende toestand!

Bij Bureau Buitenlucht gaan we daar niet onnodig in mee. Natuurlijk zien we wat er speelt. We vinden het ook heus vervelend voor je. Maar we zien vooral een beetje meer dan jouw problemen. We zien jouw kracht. We zien je wijsheid, je speelsheid. We zien jouw wil om te groeien en verder te komen.

Bureau Buitenlucht is uitgesproken positief. Het is alsof wij een spiegel zijn waarin alleen het goede weerspiegelt. Dat spreken we aan, dat stimuleren we, waar nodig geven we het extra tips en handvatten. Stapsgewijs ga je het zelf ook weer zien. En je leert het bewust in te zetten, juist als het spannend is.

Onze trainingen heten ‘held’ of ‘topper’. Dat is niet omdat we van jou een held of topper willen maken. Dat is omdat je al een held of topper bent. Iedereen, per definitie, sowieso. Wij zien niet anders. Dat is hoe wij jou zien.

-

Benieuwd naar de theorie en methodes achter Bureau Buitenlucht? Klik hier.