Coaching volwassenen

Ervaringsgerichte buitencoaching voor volwassenen

Voor volwassenen bieden we individuele coaching in Den Haag. Het uitgangspunt is dat we de boom in gaan. Het proces van klimmen zit bomvol waardevolle lessen. Het is een krachtige vorm van ervaringsgericht leren: waar je tegenaan loopt tijdens het klimmen, is ook bruikbaar voor de uitdagingen in het echte leven.

De coaching helpt bij het weer in je kracht komen, bijvoorbeeld ter ondersteuning van het herstel van een burn-out. Klimmen geeft zelfvertrouwen, helpt je weer sterker in je lichaam te komen. Op alle fronten geeft het je kracht: lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Niet zelden is er ook spirituele verbinding. We werken tenslotte wel met de helende kracht van Moeder Natuur.

Ook niet onbelangrijk: boomklimmen is ontzettend leuk! Wie in wat zwaarder vaarwater zit, kan een beetje speelse vreugde goed gebruiken. Klimmen doet een appèl op het kind in jezelf.

Gesprekken met uitzicht
De coaching is ook geschikt voor mensen die vastlopen in keuzes. Wat is belangrijk? Waar richt ik me op? Waarom blijf ik verstrikt in dingen (werk, relaties, gedragspatronen) die misschien niet goed bij me passen? Daarover praten we bovenin de boom! Letterlijk ja, ik klim je achterna voor een goed gesprek in de kroon van een boom.

De ervaring leert dat deze setting heel fijn werkt. De symboliek kan ook niet krachtiger: je ontstijgt je normale leven en alle patronen die daarbij horen. Boven in de boom heb je louter vergezichten. En je weet je gedragen en geborgen door de aarde en de natuur.
Kopje thee erbij? Coaching was nog nooit zo leuk en avontuurlijk! 

Wandelen
Soms kiezen we ervoor een keer niet te klimmen, maar te wandelen. Dat kan een praktische reden hebben, namelijk te slecht weer. Het kan ook zijn dat er op enig moment in het proces meer behoefte is aan gesprek dan aan actie. Dan laten we het touw even in de tas. Wil je liever alleen maar wandelen? Kan ook. 

Een goed gevoel
Angst- en stressklachten, hulp bij keuzes, het hervinden van levensgeluk en levenskracht na een zware tijd – het zijn thema’s waarmee we veel werken. Maar misschien heb je wel een heel andere vraag. Of misschien heb je wel dit soort vragen, maar ben je beter af bij een ander soort hulp. Het beste verkennen we dat in een vrijblijvend telefoongesprek. Als ik denk dat je beter geholpen bent met een andere vorm van hulp, hoor je dat ook.

Om nog wat meer inzicht te krijgen in hoe we werken, kun je ook deze pagina over onze werkmethodes lezen.

Last but not least: reken bovenal op een ontspannen, maar directe, no-nonsense aanpak. We blijven niet hangen bij het beroemde luisterende oor. Bureau Buitenlucht staat voor actie en beweging. Natuurlijk is het jouw leven, maar we denken graag actief mee.

De coaching is in Den Haag en wordt gedaan door Hedde.
Nieuwsgierig? 27 vragen? Behoefte aan snel contact? Hoplakee, doe er wat mee en mail of bel.

Dank voor je vertrouwen.