Over ons

Over ons

Bureau Buitenlucht is een idee van BIG Geregistreerd psycholoog Jobbe en outdoorcoach en Rots-en-Water trainer Hedde, tevens goede vrienden. Op dit moment doet Hedde al het uitvoerende werk, en opereert Jobbe op de achtergrond.

Hedde en Jobbe delen een grote liefde voor de natuur en voor avontuur. Grenzen verleggen, enerverende ervaringen – dat is waar de mannen blij en geïnspireerd van worden.

Die energie missen ze een een beetje in het huidige school- en zorgsysteem. Systemisch denken bepaalt de agenda. De druk op zowel kinderen als volwassenen is hoog, de focus overwegend cognitief en belangrijke vaardigheden op het gebied van innerlijke kracht en groei worden nauwelijks bewust getraind.

In Bureau Buitenlucht komt het allemaal samen: avontuur, buiten zijn, plezier maken en leren wat het betekent om mens te zijn. Niet in de context van externe verwachtingen, maar met de focus op al het goede wat er uit zichzelf al is.

De paradoxale bijkomstigheid is natuurlijk dat juist deze innerlijke focus een mens helpt bij het innemen van zijn plek in deze wereld, met al haar mooie en soms lastige uitdagingen.

Bureau Buitenlucht is gelieerd aan de Haagse Boomtoppers en WeClimbTrees.