Boomtoppers
coaching

boomtoppers: coaching op scholen

Boomklimmen is een krachtige vorm van ervaringsleren. Inzichten en lessen ontstaan doordat deelnemers ze echt ervaren. En aan lessen en inzichten nooit gebrek: iedereen komt zichzelf tegen tijdens het klimmen.

Wat je in de boom tegenkomt, zijn bijna altijd patronen (houdingen, gedrag, gedachten) die ook spelen in het normale leven. Tussen het klimmen door reflecteren we daarop. Zo vertalen we het boomklimmen naar andere uitdagende situaties.

De boom is niet alleen een goede leermeester, maar ook een goede oefenmeester. Het grootste deel van de coaching zijn we op speelse wijze aan het oefenen met alternatieve vormen van gedrag. In korte tijd is er vaak veel winst.

Met boomklimmen werken we aan:

  • Een sterker ontwikkeld zelfvertrouwen
  • Het aanleren van vaardigheden die helpen bij motorische, sociale en/of emotionele uitdagingen
  • Een positiever beeld van het eigen zijn en kunnen
  • Beter inzicht in je eigen sterke en minder sterke kanten

Daarnaast, en dit is niet onbelangrijker, grossiert de coaching in heel veel plezier en levensvreugde. Het is daarmee ook een heel geschikte interventie voor kinderen die kampen met tegenslag of problemen in de privésfeer.

Praktisch
De coaching is altijd in samenwerking met scholen, basis en middelbaar. Elke vijf weken starten er vijf nieuwe kinderen. De IB’er of schoolpsycholoog selecteert de deelnemers en is ons aanspreekpunt.

We klimmen in ons eigen klimbos in de Scheveningse Bosjes, in de Paleistuinen of eventueel op een geschikte locatie in de buurt van de school.

Meer over onze visie alhier.

Nieuwsgierig geworden? Neem vooral contact op met al je vragen.