Twee bureaus, één gedachte…

Ergens in de zomer kregen we een tip: we moesten eens praten met Buro Leerlingenhulp in Den Haag. Buro Leerlingenhulp, BLH in de volksmond, is een begrip in Den Haag (en inmiddels ook in andere steden). Oorspronkelijk richtte BLH zich alleen op kinderen met leerproblemen. Vandaar ook de naam. Inmiddels is de focus veel breder, richting algehele psychologische hulpverlening voor kinderen.

Is ook niet zo gek natuurlijk. Veel leerproblemen hebben een achterliggende problematiek. Denk aan faalangst, problemen in de thuissituatie of een gediagnosticeerde stoornis als autisme, ADHD, angststoornissen of een depressie. Het kan natuurlijk ook de andere kant op werken: leerproblemen als bron van emotionele klachten. Hoe dan ook: Buro Leerlingenhulp is all in tegenwoordig.

Na een eerste mailtje was het contact snel gelegd en nog sneller was duidelijk dat we een heel natuurlijke klik hebben. BLH en Bureau Buitenlucht vinden dat therapie leuk mag zijn. Het is al niet leuk dat je last hebt van een probleem, maar mag het werken aan de oplossing dan op z’n minst een beetje plezierig zijn?

En we vinden dat kinderen al veel te veel in hun hoofd en op hun billen zitten. Action speaks louder than words, en daarom willen we zo actiegericht mogelijk werken. Buiten het liefst. En met activiteiten waar de therapeutische werking meer in verstopt zit, dan dat het er bovenop ligt. Zoals in HELD en Boomtoppers, in optima forma.

We hebben er veel over gepraat de laatste maanden en elk gesprek kwamen we weer een beetje verder. De groepstraining HELD gaan we hier in Den Haag samen geven: Hedde van Bureau Buitenlucht en een therapeut van BLH. Ook Boomtoppers (individuele coaching) is opgenomen in het aanbod van BLH. We hebben er allemaal leuke plannen mee, o.a. rond de wisselwerking ouder-kind.

So far so good dus. Blij met deze samenwerking en zin om het de komende periode van de tekentafel naar de echte wereld te bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge